sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În Bolivia, cadavrele celor răpuși de coronavirus sunt incinerate în crematorii mobile

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus crește în America Latină, autoritățile uneia din cele mai sărace țări, Bolivia, au venit cu o soluție radicală pentru familiile care nu-și permit cheltuielile de înmormântare: crematoriile mobile pentru cei răpuși de Covid-19.

Coronavirusul a lovit atât de dur Bolivia încât cadavrele sunt incinerate într-un crematoriu mobil, amplasat pe o remorcă, scrie Daily Mirror, citat de gandul.ro

Din luna aprilie și până în prezent, poliția boliviană a adunat peste 3.000 de cadavre din case și de pe străzile din întreaga țară, 80% dintre persoanele decedate prezentând anterior simptome de COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În orașul El Alto, 527 de membri ai brigăzilor speciale s-au îmbolnăvit de COVID-19.

În acest context, cimitirele și casele funerare nu mai pot ține pasul cu numărul mare de morți și autoritățile boliviene au venit cu soluția radicală, dar ieftină, de a incinera morții pe stradă.

Crematoriul de 5 metri pe 2,5 metri este alimentat cu gaz lichefiat și familiile care nu au bani de înmormântare pot apela la soluția accesibilă.

Carlos Ayo, un inginer preocupat de mediul înconjurător și unul dintre „arhitecții” „cuptorului crematoriu”, a spus că ideea s-a născut din nevoia de ajutor.

Crematoriile sunt scumpe și pot fi accesate doar în orașele mari din Bolivia. Ayo a spus că trei canistre de combustibil vor incinera cadavrul în 30 de minute și poate incinera 20 de cadavre pe zi – adăugând că primăriile locale au comandat deja crematoriile mobile.

Serviciul oferit de Ayo costă 30 dolari, față de 764 dolari, prețul unei incinerări obișnuite. Există informații potrivit cărora unele familii din Bolivia păstrează în casă sicriele cu cadavrele rudelor răpuse de Covid-19, timp de mai multe zile, din cauza supraaglomerării. Luna trecută, anunță un reprezentant al primăriei din La Paz, în cimitirul municipalității au fost îngropate 2.000 de cadavre.

Până acum, Bolivia a înregistrat 95.071 cazuri confirmate de Covid-19 și 3.827 decese. Peru a trecut de 500.000 de cazuri de coronavirus și are cea mai mare rată a mortalității din America Latină, potrivit datelor Ministerului Sănătății. Peste 25.000 de oameni au murit de coronavirus în Peru.

Politica