Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. A început distribuirea ajutoarelor alimentare

Publicat

pe

A început livrarea ajutoarelor alimentare în Mehedinți. În perioada 03 – 12 august are loc livrarea primei tranșe cu produse alimentare achiziționate de Guvernul României, în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD. Numărul beneficiarilor din județul Mehedinți este 20.289.
Acțiunea de distribuire a pachetelor cu alimente este coordonată de Instituția Prefectului.
„Instituția Prefectului – Județul Mehedinți coordonează întreaga acțiune de distribuire a pachetelor cu alimente și am luat toate măsurile necesare pentru ca cele 20.289 de pachete cu produse alimentare să ajungă la toți beneficiarii programului finanțat de Comisia Europeană. Este important să ne aducem aportul într-un program care vine în sprijinul a zeci de mii de oameni din acest județ, oameni pentru care aceste produse sunt extrem de folositoare”, a transmis prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel.
Primele localități unde se livrează pachetele sunt Drobeta Turnu Severin, Balta, Bîlvănești, Cireșu, Breznița Ocol și Godeanu.
Categoriile de persoane care pot beneficia de aceste ajutoare sunt:
• persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă din partea autorităților locale, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
• familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010, privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
• persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.
Pachetele cu produse alimentare cuprind: făină albă de grâu – 5 kg; mălai – 4 kg; paste făinoase – 800 g; ulei – 4 l; zahăr – 2 kg; orez – 4 kg; conserve carne – 2,4 kg; conserve pateu – 1 kg; compot de fructe – 1,44 l.
După ce se va încheia livrarea produselor alimentare, în locațiile stabilite de fiecare primărie, beneficiarii vor ridica pachetele în baza actului de identitate, după un grafic stabilit de fiecare primărie în parte.

Continue Reading