joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Anchetă epidemiologică la o grădiniță după ce o educatoare a fost diagnoisticată cu SARS – CoV-2

O anchetă epidemiologică a fost demarată la o grădiniţă din Râmnicu Vâlcea după ce una dintre educatoare a fost diagnosticată cu virusul SARS – CoV-2.

La solicitarea părinţilor, două grădiniţe din Râmnicu Vâlcea au fost deschise pentru activităţi recreative, în luna iulie, scrie Adevărul.

Într-una din acestea a fost confirmat primul caz de COVID – 19, la una dintre educatoare. Femeia a intrat ultima dată în contact cu micuţii luni, 20 iulie. Miercuri, când ar fi trebuit să intre din nou la clasă, a anunţat că nu se simte bine, iar soţul este suspect de COVID – 19, motiv pentru care vor merge să-şi facă amândoi testul la o clinică privată. Vineri a venit şi confirmarea, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a început o anchetă epidemiologică pentru a afla cu cine a intrat educatoarea în contact direct.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Educatoarea confirmată pozitiv cu COVID – 19 avea în grijă şase copii. Femeia a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea că nu va veni în tura de miercuri.

Şefa IŞJ, Mihaela Andreianu a recunoscut că a ştiut încă de miercuri de suspiciuni, motiv pentru care au fost anunţaţi părinţii copiilor.

Instituţia a fost dezinfectată prin nebulizare, iar reprezentanţii DSP au anunţat că se va verifica dacă personalul a purtat echipamentul de protecţie necesar reluării activităţii încă din 13 iulie, dar şi că în cazul contacţilor apropiaţi s-a luat decizia carantinării. Doar în cazul în care aceştia vor prezenta simptome, vor fi testaţi împotriva SARS – CoV-2. Directoarea grădiniţei a explicat că DSP Vâlcea nu a considerat că este vorba despre un focar de infecţie, fiind vorba despre un singur caz, motiv pentru care nu s-a luat decizia ca unitatea să fie închisă, deşi toate cadrele îşi doresc acest lucru. Focar este considerat de la trei cazuri în sus.

Politica