Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Edilul Severinului anunță că Primăria va investi în extinderea alimentării cu gaze

Publicat

pe

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, a anunțat că la sfârșitul lunii iulie va propune un proiect prin care Primăria să investească în finanțarea extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale.
Rețeaua de alimentare cu gaze ar ajunge, astfel, până la limita de proprietate.
„În ședința Consiliului Local, de la finalul acestei luni, voi propune un proiect de hotărâre prin care Primăria să investească în finanțarea extinderii rețelei de alimentare cu gaze naturale, în întreg municipiul Drobeta Turnu Severin. Am luat această hotărâre, după ce legislația a fost modificată și, prin Ordinul ANRE nr. 37/2019 și OUG nr. 57/2019, se permite unităților administrativ-teritoriale să finanțeze lucrările, pentru a devansa termenele de execuție.
Astfel, vom aduce rețeaua de alimentare cu gaze, până la limita de proprietate, pe cheltuiala municipalității, scutind severinenii de foarte multe cheltuieli pe care ar fi fost nevoiți să le suporte”, a declarat edilul.
Primarul anunță că valoarea estimată a proiectului ar fi de peste 7 milioane de euro.
„În această decizie m-am consultat, în ultimele luni, cu președinții și administratorii asociațiilor de proprietari din municipiu și cu severinenii, decizia unanimă fiind că cea mai bună soluție este renunțarea la contractele cu  Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) și astfel fiecare severinean să-și poată administra propriul consum și confort casnic.
Valoarea estimată ce ar trebui investită pentru a dezvolta rețeaua de distribuție gaze naturale pe raza municipiului este de 7.413.402 euro, fonduri pe care municipalitatea le va contracta printr-un împrumut”, a adăugat Screciu.
Sumele investite ar urma să fie recuperate eșalonat, de la concesionarul serviciului de distribuție a gazelor naturale, respectiv SC Mehedinți Gaz SA. Astfel, în maximum doi ani s-ar termina extinderea rețelei de gaze în tot municipiul, susține primarul.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.