vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unităţile de învăţământ ar putea decide singure cum vor începe, la toamnă, anul şcolar

Unităţile de învăţământ ar putea decide singure cum vor începe, la toamnă, anul şcolar: tradiţional, cu toţi copiii prezenţi în clasă, online, sau hibrid.

Astfel, fiecare şcoală va stabili acest lucru în funcţie de situaţia epidemiologică din zona în care funcţionează. Inspectorii şcolari, directorii, experţii în Educaţie şi asociaţiile de părinţi spun că o astfel de decizie ar fi binevenită şi că Ministerul Educaţiei nu poate aplică un singur scenariu pentru câteva mii de şcoli.

„Se ia în calcul și o astfel de variantă, să descentralizam decizia chiar mergând până la nivelul unităților de invățământ”, a spus Monica Anisie, ministrul Educației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorii unităţilor de învăţământ spun că descentralizarea deciziei redeschiderii şcolilor este binevenită şi cred că profesorii sunt pregătiţi, de această dată, să ţină ore şi pe internet dacă va fi necesar.

„Consiliile de administrație ale școlilor analizează și decid, informează inspectoratele școlare că să aibă pe radar ce se întâmplă în județele lor în parteneriat cu autoritățile publice locale. În momentul în care descentralizez și deleg, în ac timp asigur și resursele de coaching, feedback, corectare, dialog permanent autoritățile locale și centrală că proiectul să iasă cu succes”, a spus Mariaș Staş – expert în Educaţie.

Politica