vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: În timpul pandemiei, românii au consumat mai puțină bere la sticlă și mai multă bere la pet

Criza provocată de COVID-19 a făcut ca sectorul local al berii să înregistreze în lunile martie-mai 2020 o scădere de peste 10%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.  În plus, consumul de bere la pet a crescut considerabil, comparativ cu cel de bere la sticlă, conform datelor Asociației Berarii României, informează Agerpres.

Așadar, odată cu declanşarea pandemiei, s-a conturat o tendinţă nouă printre consumatorii de bere, prin creşterea cu 30% a preferinţei pentru ambalajele de unică folosinţă, în detrimentul sticlei reutilizabile. La nivelul primelor cinci luni din an, comparativ cu ianuarie – mai 2019, trendul descendent al sticlei reutilizabile este şi mai accentuat (-45%) în raport cu sticla de unică folosinţă, care a crescut cu 36%.

Totodată, faptul că barurile şi restaurantele şi-au oprit activitatea timp de două luni şi jumătate a dus şi la închiderea liniilor de bere la draft. Chiar dacă începând cu 1 iunie terasele s-au redeschis, reluarea comercializării berii draft se petrece treptat, în concordanţă cu măsurile de redeschidere etapizată a barurilor și teraselor, arată reprezentanții berarilor români.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Asociaţia Berarii României reprezintă, de peste 15 ani, industria locală de bere.

Politica