joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se redeschide maternitatea „Filantropia”

Maternitatea Spitalului Municipal „Filantropia” diin Craiova se va redeschide din aceasta saptamana. Maternitatea a fost inchisa in primavara, dupa ce autoritatile centrale au decis transformarea Spitalului „Filantropia” in spital suport pentru pacientii cu coronavirus, medicii fiind trimisi sa lucreze la sediul din Sarari.

Managerul unitatii medicale, Liviu Radu, spune ca unitatea medicala din Valea Vlaicii va primi paciente de miercuri. Acesta a afirmat că au fost făcute lucrări de modificare a circuitelor, iar Direcția de Sănătate Publică Dolj a eliberat avizul de funcționare. Aici vor ajunge si paciente care au Covid-19, insa pentru acestea exista flux separat.

„Unitatea va fi deschisă atât pentru pacienții COVID sau supecți, cât și pentru cei non COVID. Avem structuri separate, cu circuite separate, deci nu vor fi probleme. Contextul epidemilogic, în privința gravidelor, ne permite să facem acest lucru. Am urmărit, în tot acest timp, numărul acestor categorii de paciente și am luat decizia aceasta”, a declarat Liviu Radu, managerul Spitalului „Filantropia”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestuia, activitatea spitalului va fi reluată gradual și vor fi respectate normele pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Politica