vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițist gorjean, condamnat la 7 ani și 8 luni de închisoare

Un agent de poliție gorjean a fost condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru mai multe de fapte de luare de mită şi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a exercita profesia de agent de poliţie pe o perioadă de 3 ani. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Craiova.
Acesta a fost trimis în judecată, în septembrie 2017 de către Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Se pare că activitatea acestuia era monitorizată de organele judiciare, după ce, la finele lui 2016, a fost formulat primul denunț împotriva sa.
Bărbatul a fost reținut în 2017, pentru 24 de ore. Ulterior, a fost cercetat sub control judiciar, fiind acuzat că a perceput foloase și bani de la mai multe persoane.
Potrivit gorjonline.ro, în aprilie, anul trecut, Tribunalul Gorj l-a condamnat la o pedeapsă de 5 ani și 8 luni cu executare, după ce a solicitat câtorva persoane sume de 275 de lei, 300 de lei, covrigi, un trening, iar cea mai mare șpagă a fost de 600 de lei.
„La data de 12 decembrie 2016 martorul denunţător I.C. a sesizat că, în vara anului 2014, a avut o altercaţie minoră cu două persoane care, în timp ce se jucau cu o minge, au lovit autoturismul unui vecin. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie, iar I. C. a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuţie între locatarii aceluiaşi cartier. După o lună, I.C. a fost contactat de N.G.– agent de poliţie la Poliţia Municipiului Târgu Jiu, care i-a adus la cunoştinţă că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menţionat. Agentul de poliţie i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de maşini. I.C. a acceptat şi s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul care era îmbrăcat în uniformă. În cadrul întâlnirii, agentul N.G. l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului, întrucât o cunoaşte pe C.C. – mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercaţia cu o lună în urmă şi va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliţie l-a contactat din nou telefonic pe I.C. solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 de lei pentru a vorbi cu C.C. şi a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I. C. i-a înmânat numitului N.G. suma de 200 de lei. După aproximativ o lună, agentul de poliţie l-a contactat telefonic pe I.C. şi s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii. N.G. l-a asigurat pe I.C. că a discutat cu C.C., că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme şi i-a mai cerut suma de 200 de lei pentru motorină, întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, N.G. l-a mai contactat ulterior pe I.C. şi i-a mai solicitat 200 de lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunţător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliţie pe strada Comuna din Paris, unde a venit cu autoturismul de serviciu şi fiind însoţit de un coleg”, se preciza într-un comunicat emis de reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, la începutul anchetei.

Politica