vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Proiect pentru împădurirea unui teren din vestul Severinului

Viceprimarul Drobetei Turnu Severin, Daniel Cîrjan, a propus un proiect pentru împădurirea unei suprafețe de teren aflate în partea de vest a municipiului.
Pentru împădurire, primăria Severinului va încheia un parteneriat cu Direcția Silvică Mehedinți.
„Am propus un proiect de hotărâre privind împădurirea unui teren degradat în suprafață de 9,8 ha aflat în partea de vest a municipiului Drobeta Turnu Severin. Vom încheia un parteneriat cu Direcția Silvică Mehedinți care va pune la dispoziție gratis toți puieții de care este nevoie pentru împădurirea zonei respective”, a transmis viceprimarul Daniel Cîrjan.
Pe lângă plantarea unei centuri verzi care să protejeze orașul, împădurirea aduce și avantajul stabilizării solului care poate fi pe viitor în pericol de prăbușire, în zonă aflându-se cartierul tinerilor care este în plină dezvoltare.
„Din păcate, Municipiul Drobeta Turnu Severin a pierdut în ultimii 30 de ani foarte mulți copaci maturi care ofereau oxigen severinenilor, în locul lor fiind fie puse betoane ori plantați puieți care necesită zeci de ani pentru a ajunge la maturitate”, a adăugat viceprimarul.

Politica