miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Elevă confirmată cu coronavirus după ce a susținut Evaluarea Națională într-o școală din Craiova

Elevă a unei școli din Craiova a primit rezultatul pozitiv pentru coronavirus. Testele au confirmat prezența coronavirusului după ce fata a susținut probele la Evaluarea Națională, după data de 20 iunie.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Dolj transmit că tatăl fetei a fost confirmat primul, minora fiind depistată ulterior. Bărbatul lucrează la un supermarket de bricolaj şi alţi trei colegi ai acestuia au fost afectaţi.

Fata a fost verificată înainte de fiecare probă a Evaluării Naționale și nu a avut temperatură, astfel, potrivit regulilor, a participat la examen. Eleva a fost testată la două zile distanță de cele două probe, iar rezultatul a fost pozitiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Dolj, din moment ce măsurile impuse de autorități au fost respectate de unitatea de învățământ, nu se pune problema ca și alți elevi sau cadre didactice să fie afectați.

„Prima dată a fost diagnosticat tatăl cu coronavirus, apoi la o zi, două distanță au fost confirmate și fiica acestuia și soția. Sunt internați în spital. Elevii și profesorii au respectat măsurile, deci nu apar probleme dacă ținem cont de reguli, dacă le respectăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, Ștefan Popescu.

Politica