Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Începe distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor cu produse de igienă

Publicat

pe

Săptămâna viitoare va începe distribuirea celei de-a doua tranșe a pachetelor de igienă destinate persoanelor defavorizate din județul Mehedinți, anunță Instituția Prefectului. Pachetele vor fi distribuite către 20.289 de beneficiari.

Prima tranșă a fost livrată în luna ianuarie 2020 pentru persoanele din grupurile vulnerabile.

Fiecare pachet conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Pachetele au fost achiziționate de Guvernul României, printr-un proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

– persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.