vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU, singura echipă care nu menține „distanța socială” de CFR Cluj!

A fost fiestă în Luncă: „Faceți-ne o bucurie, aduceți titlul în Bănie”, au strigat fanii alb-albaștri.

CSU Craiova a câștigat cu 2-1 meciul cu FC Botoșani și s-a apropiat la 4 puncte de liderul CFR Cluj, pe care-l va întâlni duminică într-un meci capital pentru bătălia la titlu. Nistor, găsit perfect de Cicâldău, a deschis scorul cu un șut violent, pe scurt, iar după pauză Koljic a reluat în plasă centrarea juniorului Vlădoiu. Pentru consolarea vizitatorilor a punctat Dugandzic, în ultimele momente din timpul regulamentar.
La final, Vătăjelu a luat o portavoce și a cântat alături de coechipieri pe stadionul pustiu, o rememorare a vremurilor în care jucătorii și fanii se bucurau la final de victorii. Că-i stare de alertă și n-au voie pe stadion, suporterii i-au așteptat pe alb-albaștrii la cantonamentul din Lunca Jiului. Au aprins torțele victoriei și au cântat: „Faceți-ne o bucurie, aduceți titlul în Bănie!”. CSU are maxim de puncte de la reluarea campionatului și e singura formație care poate încurca CFR Cluj în drumul spre un nou titlu.
La finalul meciului, Bergodi și-a prezentat concluziile: „Din punct de vedere fizic, echipa a arătat mai bine. Am avut un ritm bun de joc. Am avut ocazii de gol. Echipa a jucat bine în afară de ultimele minute, când am luat gol. Era foarte important să câștigăm aceste două meciuri”. Bergodi s-a arătat nemulțumit de faza de apărare: „E normal că încă sunt probleme la echipă, am venit de puțin timp. Echipa a jucat mai bine decât în meciul cu Astra. Am creat 2-3 ocazii, dar îmi place ca echipa să fie mai compactă ca să fie mai puternică. Trebuie însă să facem mai bine faza defensivă”.
Italianul a prefațaț și jocul din următoarea rundă, cu CFR Cluj: „Nu m-am gândit cum vom juca împotriva CFR Cluj. Mai sunt 4-5 zile până la meciul cu CFR, sperăm să recuperăm jucătorii care au ieșit accidentați din teren. Noi avem un lot bun, dar așa am considerat că e bine cu Botoșani, să jucăm cu același 11. Nu e cazul să facem schimbări de la meci la altul. Va fi un meci frumos cu CFR Cluj, întâlnim cea mai bună echipă din Liga 1. Nu va fi ușor pentru noi, dar trebuie să avem încredere, curaj, și vom vedea ce vom face la CFR”.
Bălașa, care a părăsit terenul prematur, după un contact cu Șeroni, a declarat: „Cele două victorii ne dau moral pentru meciul de la Cluj. Am trăit cu emoții pe finalul de joc, sper să învățăm din chestia asta și să rezolvăm meciurile cât mai repede. Am simțit ceva la coapsă, la spate și nu am vrut să forțez. E greu după 3 luni să joci 2 meciuri în 4 zile, dar în același timp e important să nu schimbe jucători, ca să se întărească relațiile de joc. Cu CFR va fi un meci greu pentru noi, dar mergem să jucăm fotbal și să venim cu punct sau puncte. E important să nu pierdem, pentru că dacă vom pierde se vor distanța foarte mult”.
Eroul partidei, Dan Nistor, se gândește deja la meciul din Gruia: „E capital pentru noi. Dacă învingem ne apropiem la un un punct și intrăm în luptă. Dacă pierdem, 90% campionatul e decis”.

CSU – Botoșani 2-1
A marcat: Nistor 31, Koljic 73 / Dugandzic 89
CSU: Pigliacelli – Vlădoiu (76 Vătăjelu), Acka (85 Ivanov), Bălașa (67 Cosic), Bancu – Nistor (85 Gustavo), Mateiu, Cicâldău – Ivan, Koljic (85 Baiaram), Mihăilă. Antrenor: Cristiano Bergodi
Botoșani: Pap – Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu – Florescu (82 Carlone), Papa (69 Ebenhofer) – Ashkovski (76 Cîmpeanu), Keyta (76 Babunski), Ofosu (82 Fili) – Dugandzic. Antrenor: Marius Croitoru
Arbitri: Marcel Bârsan – Mihai Marica, Marius Nicoară

Policlinica Buna Vestire Craiova

Etapa 5:
Vineri, ora 20:00
Mediaș – Botoșani
Duminică, ora 20:00
CFR – CSU
Luni, ora 20:00
Astra – FCSB

Clasament
1. CFR Cluj 4 3 1 0 5-1 36
2. CSU Craiova 4 3 0 1 7-7 32
3. FCSB 4 1 2 1 8-6 27
4. Mediaș 4 0 3 1 3-4 25
5. Astra Giurgiu 4 1 1 2 3-4 25
6. Botoșani 4 0 1 3 3-7 24

Politica