Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți. Lucrări în plină desfășurare în Vânjuleț. Muzeul închinat pedagogului Teodor Costescu e aproape gata

Publicat

pe

Joi, 11 iunie, prefectul Cristinel Pavel a vizitat lucrările care se derulează în
comuna Vânjuleț pe fonduri guvernamentale, dar și pe fonduri europene. Muzeul închinat pedagogului și ctitorului Teodor Costescu este aproape gata, în maximum o săptămână se va semna recepția lucrărilor.

Potrivit prefectului de Mehedinți, lucrările sunt în graficele de execuție.
„M-am deplasat astăzi în localitatea Vânjuleț să verific și să văd exact stadiul lucrărilor la investițiile publice, care se realizează atât pe fonduri guvernamentale, cât și pe fonduri atrase de la Uniunea Europeană. Lucrările se desfășoară în condiții bune, sunt în graficele de execuție, constructorii sunt la treabă și aceasta este un lucru extrem de important”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Printre investițiile publice aflate în lucru se numără o școală generală și un muzeu al satului, care va fi finalizat în scurt timp.
„În cadrul comunei se derulează prin Programul Național de Dezvoltare Locală o școală generală, iar pe fonduri europene se modernizează un drum județean, unde acum se execută trotuarele, precum și un muzeu al satului. Lucrările la muzeu se apropie de finalizare, în maxim o săptămână o să semnăm recepția”, a precizat primarul Costache Nistor.

Muzeul închinat lui Teodor Costescu se amenajează pe fonduri europene într-o clădire care a fost brutărie pe vremea lui Teodor Costescu, iar apoi a găzduit o alimentară. Primarul comunei Vânjuleț spune că prin deschiderea acestui muzeu este cinstită așa cum se cuvine memoria lui Teodor Costescu, ctitorul localității, de numele căruia se leagă multe realizări în aceste locuri.

„Îl felicit pe domnul primar pentru inițiativa de a ridica aici la Vânjuleț un muzeu închinat marelui pedagog, ctitor și om politic Teodor Costescu. Știm cu toții atașamentul și dragostea pe care Teodor Costescu le-a purtat pentru Vânjuleț, pe care cu energia şi perseverenţa sa titanică, l-a transformat, la timpul acela, într-un sat model”, a mai spus prefectul Cristinel Pavel.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.