marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vela anunţă un program uriaş de dotare a sistemului de urgenţă

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat joi un program uriaş de dotare a sistemului naţional de urgenţă, finanţat cu 3,2 miliarde lei bani europeni.

„Guvernul a adoptat o hotărâre prin care aprobă nota de fundamentare pentru efectuarea cheltuielilor proiectului de investiţii «Viziune 2020». Este vorba despre finanţarea proiectului care se realizează din fonduri externe nerambursabile. Suma este de 3,2 miliarde lei, echivalentul a 681 milioane euro. Uniunea Europeană va susţine în lei echivalentul a 2,7 miliarde lei. Proiectul vizează creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie”, a anunţat Marcel Vela, citat de Adevărul.

Principalele achiziţii:

Policlinica Buna Vestire Craiova

60 de autospeciale de descarcerare, 49 containere cu echipamente individuale de protecţie, 63 camioane cu sistem hidraulic de încărcare-descărcare, 276 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, 33 de centre de comandă pentru puncte de comandă medii , 18 autoplatforme, 42 autospeciale de primă intervenţie pentru lucru cu apă la înaltă presiune şi hidroperforare, o navă multirol, 3 şalupe mutirol, un centru naţional de răspuns la dezastre unde va exista un centru de comandă la nivelul Capitalei, 12 elicoptere, dintre care 6 elicoptere uşoare, deja în procedură de achiziţie şi livrare, şi 6 elicoptere medii şi grele pentru uscat şi zona maritimă, în prezent în procedură de negociere competitivă.

Politica