vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lege Modificată. Perioada în care mașinile pot sta nefolosite în parcare a fost redusă, de la 1 an la 6 luni

Perioada în care mașinile pot sta nefolosite în parcare a fost redusă, de la 1 an la 6 luni, iar pentru recuperarea mașinii, proprietarii vor fi nevoiți să facă dovada plății amenzilor și a valabilității inspecției tehnice periodice (ITP).

Până acum, perioada în care o mașină putea sta abandonată în parcările de pe domeniul public era de un an de zile, iar pentru recuperarea acestuia era necesară doar dovada achitării taxelor și impozitelor și o declarație a proprietarului din care să reiasă faptul că autovehiculul nu este abandonat, potrivit profit.ro.

Noua lege prevede modificări importante cu privire la acest aspect. Pe lângă dovada plății taxelor și impozitelor datorate, proprietarul trebuie să facă dovada efectuării ITP-ului, în termen de 5 zile de la primirea somației.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În plus, acesta trebuie să facă și dovada plății amenzilor, dar și plata unei taxe de 2.000 de lei.

În cazul în care proprietarul nu prezintă documentele menționate în termen de 10 zile de la primirea somației din partea Primăriei, atunci autovehiculul va trece automat în proprietatea autorităților locale, care au posibilitatea de a-l valorifica (poate fi vândut, prin licitație, sau casat).

Totodată, legea se va aplica acum și asupra autovehiculelor cu numere de înmatriculare străine, care până acuma erau exceptate de la ridicare din cauza lacunelor legislative.

Legea va merge pentru promulgare la președintele României, Klaus Iohannis.

Politica