Conecteaza-te cu noi

Sport

Cartonașele galbene încasate până acum în Liga 2 vor fi anulate

Publicat

pe

Comitetul Executiv al FRF, întrunit pe data de 27 mai, a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în Cupa României să poată efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Decizia a fost luată având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA.
„Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiție pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligația ca 8 dintre aceștia să fie jucători formați la nivel național. Aceleași reguli se vor aplica și la barajul de menținere/promovare în Liga 1”, se arată într-un comunicat al FRF.
O decizie similară a fost luată și pentru competițiile Liga 1 și Liga 2 în Comitetul de Urgență al FRF din 21 mai, hotărâre ce a fost validată în Comitetul Executiv. Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.
De asemenea, pentru Liga 2, cartonașele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate. În situația jucătorilor care au acumulat până acum 4, 7, 9 sau mai multe cartonașe galbene, aceștia vor avea drept de joc în prima etapă din play-off, dar sancțiunea financiară nu se va anula. Referitor la suspendările survenite în urma cartonașelor roșii, acestea nu se vor ridica. În plus, în play-off-ul Ligii 2, jucătorii vor fi suspendați la fiecare două cartonașe galbene încasate.

Continue Reading