marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Dosar penal în cazul focarului de la Ambulanţă

Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a înregistrat, joi, 28 mai 2020, un dosar penal în cazul focarului de SARS-COV-2 izbucnit la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.

„Astfel, în perioada 21.05/25.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID 19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului. De asemenea, s-a mai constatat că o angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID 10 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus. Prin ordonanţa din data de 27. 05.2020, organele de cercetare penală din cadrul IPJ Olt, Serviciul Investigaţii Criminale, au dispus începerea urmăririi penale în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi pedepsit de art. 352 alin.2 Cod Penal“, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, citat de Adevarul.

20 de angajaţi ai Ambulanţei Olt sunt spitalizaţi, alte şase persoane care au intrat în contact cu aceştia fiind de asemenea în spital, confirmaţi cu noul coronavirus. Este vorba de şeful Diviziei Pază din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, care este soţul unei asistente de la Ambulanţa Olt confirmată pozitiv, dar şi de cei doi copii ai acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt caz este mama unei alte asistente, la rândul său şi ea asistentă în cadrul Spitalului Judeţean Olt, secţia Cardiologie. Soţia unui alt angajat al Ambulanţei Olt a fost şi ea infectată, dar şi o angajată a Primăriei Piatra-Olt care a intrat în contact cu o asistentă testată pozitiv de la Ambulanţa Olt.

Politica