vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Doi medici de la Ambulanță, în stare gravă din cauza infecției cu COVID-19

Unul dintre cei doi medici de la Ambulanța Olt diagnosticați cu infecția COVID-19 a fost transferat, luni, la Institutul de Boli Infecțioase ,,Matei Balș”.

Este vorba de doctorul Constantin Dumitru. El era și medic de familie în Șușani și, după ce a fost depistat cu coronavirus, a fost internat la Spitalul Slatina, de unde a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea.

De asemenea, un lt medic confirmat pozitiv cu COVID-19, Marian Furtună, nu ar fi, nici el, într-o stare bună, scrie olt-alert.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei doi medici fac parte dintre cei 20 de angajați ai Ambulanței Olt infectați cu coronavirusul a cărei primă sursă este o asistentă care făcea naveta de la Mioveni (Argeș) la Slatina, folosind mijloace de transport în comun.

Celor 20 de cadre medicale li se adaugă două asistente de pe Secția Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina, diagnosticate cu COVID-19, una dintre ele confirmate pozitiv chiar marți.

De la începutul epidemiei cu coronavirus, în Olt au fost depistate 77 de persoane infectate. Dintre acestea, 47 de persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din unităţile spitaliceşti, o persoană fiind externată în cursul zilei de marți.

Totodată, până acum, 28 persoane diagnosticate pozitiv cu infecţia cu Covid-19 se află internate în spital.

În judeţul Olt, în carantină instituţionalizată sunt 67 de persoane. Alte 2081 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la acest moment, pentru Olt au fost prelucrate 2434 de teste Covid-19.

Politica