vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Al doilea aparat de testare Real Time-PCR din județ este funcțional

Autorizația de funcționare pentru al doilea aparat de testare Real Time-PCR din județ a fost emisă miercuri, 20 mai, de Direcția de Sănătate Publică Mehedinți. Aparatul a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății.
Prefectul de Mehedinți, Cristinel Pavel, a reamintit că achiziționarea aparatelor și a tuturor echipamentelor necesare în lupta cu COVID-19 s-a făcut cu ajutorul donațiilor din partea marilor companii și cu sprijinul acordat de Ministrul Economiei, mehedințeanul Virgil Popescu.
„Este bine că Spitalul Județean Drobeta Turnu Severin are acum un al doilea aparat de testare PCR, achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății. Testarea în timp real la Spitalul Județean Mehedinți este de importanță majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecții și în prevenirea răspândirii virusului. Realmente va salva vieți. După cum bine știm cu toții, spitalul județean a intrat în această luptă total nepregătit, dar pe parcurs situația s-a reglat datorită unor donații importante venite de la mari companii din România, datorită sprijinului ministrului Economiei, Virgil Popescu, iar acum intrăm într-un ritm normal de testare”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.
În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin există două aparate de testare Real Time-PCR funcționale. Un alt aparat Real Time PCR, de ultimă generaţie, pentru depistarea infecţiilor cu noul coronavirus, a ajuns la Spitalul din Drobeta Turnu Severin, printr-o donaţie a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică și urmează să fie pus în funcțiune.

Politica