joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Ciolacu anunță moțiune de cenzură la adresa Guvernului

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că partidul său, dar şi aliaţi politici, vor depune o moţiune de cenzură la adresa Executivului, însă după stările de urgenţă şi alertă. El mai susține că „ar fi de bun simț” ca premierul Ludovic Orban să demisioneze.

„Lucrăm la un proiect politic şi la un proiect legislativ economic, împreună şi cu alţi parteneri politici de la alte formaţiuni şi când vom avea creionat acest proiect şi această variantă economică pentru români, vom veni cu o moţiune de cenzură, sub nicio formă în această perioadă de stări de urgenţă sau stare de alertă. Am propus colegilor mei ca în lunile iulie şi august Parlamentul să funcţioneze în sesiune extraordinară, cu alte cuvinte, să nu avem vacanţă parlamentară”, a declarat Marcel Ciolacu, la un post tv, potrivit Agerpres.

El a adăugat că, „dacă vom continua aşa, cel puţin economic va fi un dezastru” în România.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ciolacu mai susține că premierul Ludovic Orban ar trebui să demisioneze din funcţie pentru faptul că de vineri până luni există un vid legislativ în contextul COVID-19, că nu există nici stare de urgenţă, nici stare de alertă.
„Nu Parlamentul votează starea de alertă. Starea de alertă o decretează, o anunţă guvernul în ordonanţă de urgenţă sau cum o să procedeze. (…) Rămâne un vid legislativ de trei zile. Eu cred că românii vor da dovadă de maturitate în această perioadă, ca să nu emită din nou o stare de urgenţă preşedintele pentru pentru aceste trei zile. (…) Cred că un apel din partea tuturor forţelor politice, tuturor oamenilor responsabili, mai ales în primul rând a domnului ministru Arafat, care este respectat şi este un om credibil – eu cred că românii vor respecta acest lucru. Iar luni, de bun-simţ ar fi ca domnul Orban să-şi dea demisia. Este nepermis aşa ceva, să ai o asemenea scăpare la un asemenea nivel”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Politica