Conecteaza-te cu noi

Actualitate

8 angajați ai unei fabrici de confecții din Caracal au fost depistați cu coronavirus. Fabrica a fost închisă

Publicat

pe

confecții

Joi, 23 aprilie, o femeie de 59 de ani, angajata unei fabrici de confecții din Caracal, a fost confirmată cu COVID-19. Alti 8 angajați ai fabricii, ce avuseseră contact direct cu femeia, au fost testați, iar pentru 7 dintre ei rezultatul a fost pozitiv pentru coronavirus.

Vineri seară fabrica de confecții a fost închisă și ceilalți 88 de angajați au fost plasați în izolare la domiciliu sub supraveghere.

Cei 7 angajați confirmați cu coronavirus sâmbătă, 25 aprilie, prezintă simptome ușoare și moderate ale bolii.

„În urma confirmării unui caz pozitiv Covid 19 în data de 23.04.2020 la o persoană angajată a unei fabrici de confecţii textile din Municipiul Caracal, internată, DSP Olt a declanşat o anchetă epidemiologică. În cadrul acestei anchetei au fost identificaţi, până în prezent, 8 contacţi direcţi, angajaţi ai fabricii, ce prezintă simptomatologie Covid 19.

Dintre aceştia, 7 angajaţi au fost declaraţi infectaţi cu virusul Covid-19, astăzi – 25 aprilie 2020, iar cel de-al 8-lea angajat a fost declarat negativ.  Cele 7 persoane confirmate pozitiv prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree  si tuse, fiind internate în Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina“, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

În comunicat se specifică și faptul că s-a dispus deja efectuarea dezinfecției la locația fabricii.

Până la confirmarea celor 7 angajați, în Olt erau raportate 20 de cazuri, asta după ce a fost rectificată o raportare eronată din partea Grupului de Comunicare Strategică, care arăta apariția altor 3 cazuri.