vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Râmnicului nu iartă nimic pe timp de pandemie: „Nu va tolera abateri disciplinare ale personalului”

Pandemia a dus la schimbări de reguli în toate județele României, iar cetățenii sunt nevoiți să se adapteze. Totodată, autoritățile trebuie să se adapteze și ele la responsabilitățile în plus pe care le au față de oameni. Edilul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a întâmpinat ceva problem administrative, ce i-au pus în dificultate pe cetățenii vârstnici.
Potrivit unui comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea, societatea Apavil SA a refuzat să primească în format fizic cererile de branşare la reţelele de canalizare recent puse în funcţiune în zonele limitrofe ale oraşului.
„Ca urmare a unor abateri grave în ceea ce priveşte interacţiunea cu cetăţenii municipiului care aveau de rezolvat probleme administrative la Primăria Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău a dispus mutarea a doi funcţionari din cadrul departamentului Urbanism pe alte poziţii. Totodată, a dat un ultim avertisment societăţii Apavil SA, care refuză să primească în format fizic cererile de branşare la reţelele de canalizare recent puse în funcţiune în zonele limitrofe ale oraşului – este vorba de solicitanţi în majoritate persoane vârstnice, nefamiliarizate cu utilizarea mijloacelor de comunicare electronică şi aflate, practic, în imposibilitatea de a solicita, altfel decât în scris, un serviciu pe care l-au aşteptat ani la rând. În acelaşi demers de sancţionare a oricăror abateri mai ales într-un astfel de context, extrem de dificil, directorul şi inginerul-şef al DADP au fost trimişi 15 zile în concediu fără plată pentru neîndeplinirea sarcinilor de serviciu. Edilul-şef afirmă încă o dată că nu va tolera în nici o circumstanţă un comportament nepotrivit faţă de cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea sau abateri disciplinare ale personalului din cadrul aparatului administrativ”, se arată în comunicatul Primăriei Râmnicu Vâlcea.
De la începutul acestei săptămâni, autoritățile locale din Râmnicu Vâlcea au desfășurat o serie de acivități necesare combaterii COVID19. Astfel, luni, 6 aprilie, a fost demarată acţiunea de distribuire a sistemelor de dezinfectare ce urmează să fie amplasate la intrarea tuturor scărilor de la cele aproximativ 800 de blocuri din municipiu.
„Este vorba de covoraşe cu putere absorbantă mare, îmbibate cu dezinfectant şi amplasate în tăviţe speciale şi de pulverizatoare pentru dezinfectarea mâinilor ce vor fi date preşedinţilor sau administratorilor asociaţiilor de proprietari, aceştia urmând să aibă responsabilitatea montării lor şi alimentării constante cu substanţele dezinfectante aferente. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari urmează să se prezinte la Sala Sporturilor ”Traian”, în baza programării telefonice făcute de către Primăria municipiului (ce are în vedere respectarea măsurilor de distanţare în vigoare), de unde vor prelua aceste materiale, municipalitatea asigurând, acolo unde este nevoie, şi transportul la blocuri. Măsura a fost aprobată prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/30.03.2020”, transmite primăria.
Tot luni, a continuat dezinfectarea tuturor străzilor din municipiu cu soluţie pe bază de cloramină: „Programul de lucru al autospecialei-cisternă de 7 tone este de 16 ore zilnic (inclusiv sâmbăta şi duminica), între orele 7.00 – 23.00. De asemenea, celelalte maşini din dotarea Pieţe Prest SA – trei autospeciale de măturat carosabilul şi patru autospeciale pentru trotuare – funcţionează după acelaşi program, iar soluţia folosită la înmuierea prafului înainte de aspirare este una dezinfectantă”, spun autoritățile.
În paralel cu multitudinea de măsuri luate în debutul săptămânii, pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus şi sprijinirea celor mai afectate categorii de populaţie, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a anunțat că nu va neglija acţiunile de informare şi de conştientizare asupra riscurilor derivate din acest context: „pe mai multe panouri publicitare cu dimensiunea de 3×4 m din oraş s-au montat postere cu măsurile recomandate cetăţenilor de către autorităţi; acelaşi gen de mesaje se regăseşte şi pe câteva zeci de afişe amplasate în zone de maximă vizibilitate din punct de vedere al traficului pietonal. De asemenea, plasmele amplasate în pasajul pietonal din zona centrală difuzează la acest moment exclusiv clipurile video de informare realizate de către agenţiile guvernamentale. Şi site-ul Primăriei municipiului, www.primariavl.ro, are o interfaţă schimbată la deschidere, oferind posibilitatea accesării rapide a secţiunii care cuprinde toate măsurile luate de municipalitate în acest context epidemic, hotărârile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, informaţii utile privind funcţionarea unor servicii publice etc”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de Presă al primăriei.

Politica