joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Filantropia din Sărari, aviz pentru COVID

Direcţia de Sănătate Publică Dolj a dat avizul pentru ca Spitalul Filantropia, sediul din Sărari, să devină spital suport pentru pacienţii cu coronavirus. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, ceruse public deblocarea situaţiei. Asta după ce, în aşteptarea avizului, activitatea Maternităţii Filantropia a intrat în impas.
„Reamintesc faptul că, imediat ce s-a decis, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca secția din Valea Vlăicii să rămână doar pentru pacienții neafectați de coronavirus, conducerea spitalului s-a mobilizat exemplar și, cu sprijinul Primăriei Craiova, a început amenajarea secției din Sărari. S-au făcut lucrări specifice, s-a mutat aparatură, s-a amenajat sală de operații, iar în acest moment totul este pus la punct în ceea ce ne privește. Practic, spitalul Filantropia și Primăria s-au implicat și au făcut tot ce ține de aceste 2 instituții într-un timp record! (…) Din cauza neputinței decizionale de la nivelul DSP Dolj, de o săptămână, este blocată activitatea atât la Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii cât și la secția din Sărari. Niciuna nu funcționează în acest moment din cauza DSP DOLJ, iar acest lucru este un atac, practic, la sănătatea comunității craiovene! Practic, Clinica din Valea Vlăicii primește numai urgențe”, afirma la finele săptămânii trecute, primarul Craiovei, Mihail Genoiu, amintind şi că toate urgențele medicale erau trimise la Spitalul Clinic Județean din Craiova.
Duminică DSP Dolj a emis avizul ca spital suport pentru COVID pentru clădirea din Sărari a Spitalului Filantropia, rămânând să se stabilească exact modul în care va funcţiona.
Eventualelor gravide cu COVID-19 ar urma să li se asigure asistenţă medicală la Spitalul „Filantropia” din Sărari. De altfel, aici ar urma să se facă triajul tuturor suspecţilor de COVID-19.

Politica