marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primarul Mihail GENOIU: Cer de urgență deblocarea sistemului sanitar din Craiova! Nu vreau să transformăm Craiova într-o altă Suceava

Cer DSP-ului să-și facă datoria și să avizeze imediat funcționarea secției de maternitate, amenajată deja la Spitalul Filantropia din Sărari, așa cum s-a stabilit, în urmă cu o săptămână, când, după foarte multe insistențe făcute la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la Prefectul județului și inclusiv la Secretarul de Stat dr. RAED ARAFAT, am reușit să scoatem din lista spitalelor suport Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii.

Este vital ca, în această perioadă atât de dificilă, măsurile să fie luate prompt și competent de către autoritățile responsabile în domeniul sanitar de la nivelul județului! Și nu să fie schimbate de la o zi la alta!

Reamintesc faptul că, imediat ce s-a decis, la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca secția din Valea Vlăicii să rămână doar pentru pacientii neafectați de coronavirus, conducerea spitalului s-a mobilizat exemplar și, cu sprijinul Primăriei Craiova, a început amenajarea secției din Sărari. S-au făcut lucrări specifice, s-a mutat aparatură, s-a amenajat sală de operații, iar în acest moment totul este pus la punct în ceea ce ne privește. Practic, spitalul Filantropia și Primăria s-au implicat și au făcut tot ce ține de aceste 2 instituții într-un timp record!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numai că, de o săptămână, această secție din Sărari nu poate funcționa pentru că DSP Dolj stă cu mâinile în sân. In loc să se implice și să solicite urgent Ministerului Sănătății să contribuie cu dotările necesare în vederea avizării secțiilor amintite, DSP Dolj nu face nimic și blochează activitatea ambelor secții.

Este vorba de aceeași instituție care, în urmă cu o săptămână, propunea pe lista transmisă pentru scenariul 4, sub proprie semnătură, la Ministerul Sănătății, secția Spitalului Filantropia din Sărari!

Și, din păcate, paradoxul nu se termină aici! Din cauza neputinței decizionale de la nivelul DSP Dolj, de o săptămână, este blocată activitatea atât la Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii cât și la secția din Sărari. Niciuna nu funcționează în acest moment din cauza DSP DOLJ, iar acest lucru este un atac, practic, la sănătatea comunității craiovene! Practic, Clinica din Valea Vlăicii primește numai urgențe.

Iar în acest moment, din cauza managementului defectuos de la nivelul Direcției de Sănătate Publică Dolj, toate urgențele medicale ajung la Spitalul Clinic Județean din Craiova.

Cer de urgență DSP Dolj clarificarea situației, care, în loc să fluidizeze și să transforme spațiile pentru a deveni utile din punct de vedere medical, a blocat totul!

Mihail Genoiu – Primarul Craiovei

Politica