Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Zona roșie se extinde. Cei care ajung în România vor intra de vineri în carantină instituționalizată

Publicat

pe

De vineri începând cu ora 00.00 zona roșie pentru care se aplică măsura carantinei instituționalizate tuturor pasagerilor care ajung în România va fi extinsă la 12 țări, inclusiv Marea Britanie, Germania, Olanda, Belgia sau Statele Unite ale Americii.

În continuare zona galbenă va fi valabilă pentru toate celelalte destinații internaționale și va presupune izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Țările din zona roșie – carantină instituționalizată 14 zile:

Austria

Belgia

Elveția

Franța

Germania

Iran

Italia

Marea Britanie

Olanda

Spania

SUA

Turcia

Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19) – zona roșie. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritatea locala, in colaborare cu DSP, informează Compania Aeroporturi București.

Autoizolarea la domiciliul va continua să se aplice pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională, informeză hotnews.ro

Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data întoarcerii din călătorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatică/confirmată. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către direcția de sănătate publică.

Continue Reading