vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noul compartiment de Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19, de la Spitalul Drobeta Turnu Severin, este aproape gata

Fosta Secţie ORL din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin se va transforma în curând într-un compartiment pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19, care vor avea nevoie de terapie intensivă. Lucrările de amenajare vor fi finalizate în scurt timp.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a vizitat marți noul compartiment și a mulțumit constructorilor, dar și Băncii Transilvania, pentru donația ce a contribuit la reabilitarea secției. Acesta a menționat că spațiile vor fi dotate cu aparatura necesară în câteva zile și pacienții vor putea fii primiți în această săptămână.
„Pe de o parte, Spitalul Județean a contribuit cu mobilierul și alte cheltuieli necesare dotării saloanelor, iar pe de altă parte, Consiliul Județean Mehedinți va dota spațiile cu aparatura medicală necesară în câteva zile. A fost o mobilizare exemplară din partea tuturor căci, până la urmă, în această perioadă de criză avem nevoie de unitate și solidaritate.
Am primit asigurări că spaţiul va fi pregătit să primească pacienţi din această săptămână, însă eu sper să nu fie nevoie să îl folosim atât de rapid. Situaţia de faţă însă ne obligă să fim pregătiţi pentru a lupta cu acest virus care din păcate nu a ocolit judeţul nostru”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.
Noul corp de Terapie Intensivă va avea pentru început 8 paturi, însă capacitatea maximă poate fi extinsă până la 15 paturi.
Aici se va amenaja şi un spaţiu destinat pacienţilor care fac dializă şi sunt diagnosticați cu noul COVID-19, pentru ca ei să beneficieze de dializă în condiţii speciale.

Politica