joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Sănătății: Posturile vacante din unitățile subordonate autorităților administrației publice locale vor fi ocupate temporar fără concurs

Guvernul discută în ședința de joi un proiect de urgență care prevede ca, pe perioada situației de urgență, Ministerul Sănătății să coordoneze organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale.

Astfel, Ministerul Sănătății va putea inclusiv să demită șefii acestor unități și să facă noi numiri, potrivit hotnews.ro

” Începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pe perioada situației de urgență instituită în condițiile OUG nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autoritatilor administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități”, potrivit ordonanței.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în perioada stării de urgență vor putea fi ocupate posturile vacante din minister și unitățile din subordine în mod direct, prin numire fără concurs.

”Pe perioada situației de urgență instituită pe teritoriul României, prin derogare de la prevederile legale în vigoare, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităţilor aflate în subordinea, coordonarea și sub autoritatea Ministerului Sănătăţii, inclusiv funcțiile publice de execuție si conducere, pot fi ocupate și de către personal contractual, fără organizarea concursului, în mod direct, prin numirea de către ordonatorul de credite, cu stabilirea drepturilor salariale conform Legiicadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, pentru funcția ocupată. Raporturile juridice încheiate ca urmare a acestor prevederi încetează de drept în termen de 45 de zile de la încetarea situației de urgență” se mai arată în ordonanță.

Politica