9 olteni care nu au respectat autoizolarea au fost plasați în carantină, sub pază

Noua ordonanță militară, cea cu numărul 4, a intrat în vigoare luni, cu măsuri mult mai stricte, ce trebuie respectate de cetățeni. De acum, persoanele care nu respectă măsura izolării la domiciliu și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi amendate și obligate să intre în carantină instituționalizată 14 zile, suportând toate cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Până să intre în vigoare această ordonanță au fost identificați nouă olteni care nu au respectat autoizolarea, aceștia fiind amendați cu peste 20.000 de lei. Cei 9 au fost automat plasați în carantină instituționalizată pentru 14 zile, sub pază.

Aplicarea Ordonanței Militare nr. 4 presupune, de asemenea, că persoanele care părăsesc acum locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi și ele sancționate contravențional și vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate pentru carantinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru respectarea altei prevederi a noii ordonanțe, începând de marți, 31 martie, autoritățile administrației publice locale din județul Olt vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune.

Populare

Recomandări

VÂLCEA. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 03.04 – 09.04.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Donald Trump, pus sub acuzare în cazul starului porno Stormy Daniels

Marele juriu din Manhattan a votat să-l pună sub...