joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Piețele din Râmnicu Vâlcea rămân deschise

Autoritățile din Râmnicu Vâlcea au luat decizii importante în ceea ce priveşte pieţele agro-alimentare Centrală, Nord şi Ostroveni. Activitatea se va desfăşura în continuare, dar, prin intermediul salariaţilor Pieţe Prest SA – entitatea care le administrează – nu se va permite accesul simultan a mai mult de 20 de clienţi.

Tototdată, una dintre măsurile luate în vederea eliminării aglomerărilor umane vizează activitatea comercială din zona Dovali, care se suspendă cu excepţia unităţilor care vând produse alimentare şi au posibilitatea unui acces separat al clienţilor sau a standurilor care comercializează exclusiv produse de curăţenie sau dezinfecţie. De asemenea, se suspendă complet activitatea comercială din Bazarul de la PT3 din Ostroveni.

„Tot din acelaşi raţiuni de promovare a măsurilor de distanţare socială s-a hotărât şi închiderea tuturor automatelor de cafea amplasate pe domeniul public – sau pe cel privat cu deservire spre exterior – şi s-au luat măsuri în ceea ce priveşte zonele comerciale cu activitate non-stop – de la intersecţia străzilor Mihai Viteazu şi Matei Basarab sau de la ”Tic Tac” – care vor trebui să-şi întrerupă activitatea la ora 22.00. În plus, s-a instituit ca taximetrele să nu poată transporta mai mult de două persoane (clienţi), măsură valabilă şi pentru autovehiculele ce fac transport în afara localităţii”, se arată într-un comunicat emis de Biroul de presă al Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Râmnicu Vâlcea a dat mai multe dispoziţii în consecinţa Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020, dar şi a propunerilor desprinse din întâlnirea de duminică convocată de primarul Mircia Gutău. Cu această ocazie şi profitând şi de prezenţa reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea au fost lămurite mai multe aspecte.
„În ceea ce priveşte colectarea deşeurilor presupus contaminate de la persoanele aflate în izolare, s-a stabilit că obligativitatea contractării unei firme cu atribuţii în acest domeniu revine strict respectivelor persoane, ca producători de deşeuri.
Primăria municipiului este responsabilă de eliminarea acestui tip de gunoi, conform legii, doar la centrul de carantină care funcţionează în internatul fostului Liceu ”Oltchim”. De asemenea, ca răspuns la mai multe apeluri făcute în mediul on-line, s-a mai subliniat că responsabilitatea furnizării de măşti şi mănuşi de protecţie cadrelor medicale de la cabinetele de medici de familie nu este a Primăriei! – dotarea cu aceste materiale este atributul medicilor de familie, sarcina Primăriei din acest domeniu vizând doar personalul medical de la Centrul de Permanenţă din Ostroveni”, au mai transmis reprezentanții primăriei.
Totodată, râmnicenii ce vor să-și schimbe actele de identitate o vor putea face doar în regim de urgență: „În conformitate cu Radiograma nr. 3322024/20.03.2020 a Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, începând cu data de 24.03.2020, pe perioada stării de urgenţă, la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Râmnicu Vâlcea vor fi eliberate acte de identitate doar pentru situaţii deosebite care implică pierderea, furtul ori distrugerea documentului de identitate.
Decizia este luată în baza art. 14 din Anexa nr. 1 la Decretul privind instituirea stări de urgenţă pe teritoriul României, care precizează că ”se menţine valabilitatea documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă”. Solicitările pentru eliberarea actelor de identitate pentru alte motive decât cele prezentate mai sus vor fi soluţionate numai dacă cetăţeanul poate prezenta un document oficial din care reiese urgenţa”, se arată pe site-ul oficial al primăriei.

Politica