luni, iulie 22, 2024

Ultima ora

Sport

Bilanț: 367 de persoane infectate cu COVID-19 la nivel național

Surse: La Infecţioase Craiova au fost internaţi 14 pacienţi cu coronavirus. Trei dintre ei au fost externaţi. Dintre cei rămaşi, 2 sunt la Terapie Intensivă, unul în stare gravă. Pacientul care este în stare gravă are 64 ani şi este din judeţul Dolj. A venit din Lombardia, în noaptea de 6 spre 7 martie cu soţia, cu avionul. Amândoi erau în carantină. El a început să aibă simptome de coronavirus şi a fost dus la spital, fiind confirmat pozitiv. Bărbatul are diabet şi este în stare gravă.

În acelaşi spital au mai fost internaţi 5 suspecţi de coronavirus, dintre care 2 au fost externaţi.

În ceea ce îi priveşte angajaţii spitalului din Filiaşi, testaţi după ce au tratat un pacient bolnav de cancer care s-a dovedit că avea coronavirus, au venit rezultatele pentru 15 dintre ei, toate fiind negative

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică până astăzi, 21 martie, în România, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și au fost externate. 36 dintre persoanele vindecate erau din Timișoara, 11 de la București, 3 de la Craiova, una de la Constanța și una de la Iași.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

14 pacienți la terapie intensivă

La secția de terapie intensivă, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19. Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.501 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.704 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Structurile abilitate ale MAI au întocmit 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Autoritățile cer cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

La nivel mondial, Italia a stabilit vineri un record tragic, după ce 627 de persoane au decedat în numai 24 de ore din cauza coronavirusului.

Politica