vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ford suspendă plata dividendelor și împrumută 15,4 miliarde de dolari

Compania auto americană Ford Motor Co a anunţat joi că a luat decizia de a suspenda plata dividendelor, pentru a-şi păstra lichidităţile în contextul scăderii vânzărilor de autovehicule din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres.

Al doilea mare constructor auto american a hotărât, de asemenea, să tragă 15,4 miliarde de dolari din două linii de credit existente, pentru a contracara posibilul impact asupra poziţiei sale de capital de pe urma închiderii producţiei.

„Deşi evident nu ne-am aşteptat la o pandemie de coronavirus, am menţinut un bilanţ contabil solid şi lichidităţi ample astfel încât să putem trece peste incertitudinea economică şi să continuăm să investim în viitorul nostru. Sunt încrezător în acţiunile pe care le luăm pentru a depăşi incertitudinea actuală şi să continuăm să construim viitorul”, a declarat directorul general Jim Hackett.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri, Ford şi alţi constructori auto au anunţat că îşi vor închide toate uzinele din America de Nord în zilele următoare. Uzinele Ford din Europa au fost deja închise.

Angajaţii fabricii Ford de la Craiova au intrat joi în şomaj tehnic şi vor beneficia de o indemnizaţie de 78% din salariul de bază.

Ford are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume. Sucursala din Europa este responsabilă de producerea, vânzarea şi deservirea vehiculelor marca Ford pe 50 de pieţe individuale, având aproximativ 46.000 de angajaţi în unităţile proprii şi în asocierile în participaţie consolidate.

Politica