joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stare de urgență. Ce măsuri ia fiscul

În contextul răspândirii infecției cu virusul COVID-19 la nivelul întregii țări, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregătit o serie de măsuri, care ar ajuta la evitarea unui dezechilibru economic.

Suspendarea sau neînceperea executării silite a creanțelor bugetare este una dintre măsuri, situație în care nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor.

Excutarea silită se va produce, în continuare, doar în cazul sumelor provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alte măsuri stabilite de fisc sunt:

  • rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;
  • implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;
  • suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens;
  • suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

Măsurile vor fi aplicate timp de 2 luni, perioadă care include starea de urgență declarată de luni în România, dar și o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări.

De asemenea, termenul de depunere a declarațiilor fiscale se amână de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020.

Politica