vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spitalul Colentina va fi transformat în spital pentru tratarea pacienților cu COVID-19

Spitalul Colentina din București va fi transformat într-o unitate medicală în care se vor trata doar infecțiile cu noul COVID-19. Schimbarea se va produce după ce toți pacienții vor fi externați.

În această perioadă se vor limita internările cu alte simptomatologii, iar în momentul în care toți pacienții externați vor pleca din spital se va crea o unitate medicală unde se vor trata doar infecțiile cu noul tip de coronavirus, scrie Digi24.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat că măsura este necesară deoarece, în scenariul 3, clinicile regionale pentru COVID-19 vor trata numai cazurile severe de îmbolnăvire, astfel cazurile medii și ușoare vor fi preluate de spitalele mari, cum este cazul Spitalului Colentina.

 „În scenariul 3, cele 7 clinici regionale pentru COVID-19 vor trata doar cazuri severe și critice , iar celelelate spitale județene sau spitalele mari cum este și Colentina se vor axa pe formele ușoare și medii, urmând că patologia non-COVID să fie preluată de secțiile de pneumologie de suport, în secțiile de boli interne. La Colentina nu se mai fac internări, decât cei care sunt acum se vor pregăti să se externeze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

E nevoie de personal suplimentar tocmai în pregătirea viitoarelor scenarii. Decretul prevede într-adevăr și angajarea directă a personalului medical și achiziționarea directă a echipamentelor și medicamentelor. Decretul prevede și posibilitatea de a rechiziționa anumite clădiri pentru cazarea acestor pacienți.

Sperăm să nu fie o explozie a numărului de cazuri, vrem să limităm focarele mici și creșterea într-un ritm scăzut a numărului de cazuri. Noi în acest moment avem cazuri în carantină sau cazuri de contacți a celor două persoane, cel de la Gerota și cel din Parlament, precum și cazuri noi sporadice. În următoarea perioadă ne așteptăm la un aflux al celor din Spania, cu o creștere progresivă, dar nu violentă”, a explicat secretarul de stat.

Directorul medical al Spitalului Colentina, Bogdan Furtună, a declarat, pentru Digi24, că spitalul Colentina va fi eliberat în câteva zile pentru internarea pacienților care prezintă simptomatologie de COVID-19.

Politica