Danezii din firmele private afectate de pandemie vor primi 75% din salarii de la guvern

Guvernul danez le-a transmis firmelor private care sunt afectate de măsurile radicale luate în lupta cu pandemia de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaţilor, dacă promit că nu vor face concedieri, informează Reuters.

Conform acordului dintre Guvern, organizaţiile companiilor şi sindicate, în perioada 9 martie – 9 iunie, statul danez se oferă să plătească 75% din salariile angajaţilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe lună, iar firmele vor avea de plătit restul de 25%.

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activităţii, şi producţia va fi oprită, înţelegem necesitatea de a trimite acasă angajaţii. Dar vă cerem să nu-i concediaţi”, a comunicat, duminică, premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferinţe de presă.

Frederiksen a specificat că în schimb angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Potrivit Agerpres, oferta făcută de guvern face parte dintr-un pachet de sprijin creat pentru a ajuta companiile şi angajaţii să reducă efectul măsurilor drastice luate împotriva Covid-19. În Danemarca au fost înregistrate două decese cauzate de noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 864.

Danemarca este una dintre cele mai bogate țări din lume, iar nivelul datoriei guvernamentale este scăzut, mulțumită reformelor economice din ultimii 20 de ani.

Populare

Recomandări

Un copil de 7 ani, internat cu o boală extrem de rară

Un copil în vârstă de 7 ani care suferă...

Două droguri sintetice fac ravagii printre adolescenții români

3-MMC și 3-CMC, două droguri sintetice încadrate ca substanțe...

Scenariile „noul preşedinte”: Mircea Geoană, marele favorit la alegerile prezidențiale din 2024

Mircea Geoană ar câștiga alegerile prezidențiale din 2024 în...