vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Danezii din firmele private afectate de pandemie vor primi 75% din salarii de la guvern

Guvernul danez le-a transmis firmelor private care sunt afectate de măsurile radicale luate în lupta cu pandemia de coronavirus că va acoperi 75% din salariile angajaţilor, dacă promit că nu vor face concedieri, informează Reuters.

Conform acordului dintre Guvern, organizaţiile companiilor şi sindicate, în perioada 9 martie – 9 iunie, statul danez se oferă să plătească 75% din salariile angajaţilor, la un nivel maxim de 23.000 de coroane daneze (2.786 lire sterline) pe lună, iar firmele vor avea de plătit restul de 25%.

„Dacă va exista o scădere semnificativă a activităţii, şi producţia va fi oprită, înţelegem necesitatea de a trimite acasă angajaţii. Dar vă cerem să nu-i concediaţi”, a comunicat, duminică, premierul Mette Frederiksen în cadrul unei conferinţe de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Frederiksen a specificat că în schimb angajaţii vor fi obligaţi să-şi ia cinci zile de concediu obligatoriu.

Potrivit Agerpres, oferta făcută de guvern face parte dintr-un pachet de sprijin creat pentru a ajuta companiile şi angajaţii să reducă efectul măsurilor drastice luate împotriva Covid-19. În Danemarca au fost înregistrate două decese cauzate de noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 864.

Danemarca este una dintre cele mai bogate țări din lume, iar nivelul datoriei guvernamentale este scăzut, mulțumită reformelor economice din ultimii 20 de ani.

Politica