marți, martie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Profesorii vor fi plătiți integral pentru luna martie

După decizia de închidere a școlilor, Ministerul Educației a adăugat, marți, într-o videoconferință cu inspectorii școlari generali, că profesorii își vor primi salariile în mod integral, pe luna martie, iar aceștia nu sunt obligați să se prezinte la școală.

În această perioadă, profesorii pot ține cursuri pe platforme online sau pe grupurile de whatsapp ale elevilor. Ministerul Educației caută deja temeiuri juridice pentru ca această activitate să fie considerată sau nu activitate de predare.

În cazul în care la consiliul profesoral sunt programate ședințe de acordare a gradațiilor de merit, atunci acestea vor avea loc în mod normal.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației au declarat că termenul privind calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare se prelungește cu o săptămână, după reînceperea cursurilor. Același lucru se întâmplă și cu evaluarea psihosomatică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit Hotnews, inspectorii școlari au fost informați și cu privire la simularile pentru evaluarea națională și bacalaureat, care se suspendă până la o dată ulterioară.

Ministerul Educației i-a asigurat pe inspectori că marți vor primi precizări scrise, inclusiv privind posibilitatea de a se solicita și acorda în această perioadă concediu de odihnă.

Politica