joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021, prelungită

Ministerul Educației prelungește perioada de înscriere cu o săptămână, au declarat oficialii din educație pentru Hotnews.

Astfel, prima etapă de înscriere va avea loc până pe 30 martie, și nu pe 23 martie, așa cum prevede calendarul inițial de înscriere. Măsura este luată în condițiile în care școlile sunt închise în perioada 11 martie-22 martie, ca urmare a deciziei luate luni seara de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Tot calendarul înscrierii la clasa pregătitoare va fi decalat cu o săptămână.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Metodologia pentru înscrierea în clasa pregătitoare prevede că părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Cei ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 inclusiv pot să îşi înscrie copiii în învăţământul primar – clasa pregătitoare – dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare, se arată în document.

Cererea tip de înscriere poate fi completată online, pe site-ul inscriere.edu.ro, iar ulterior părinții trebuie să o ducă la școala unde au făcut înscrierea.

Politica