vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PNL Mehedinți duce lipsă de specialiști: Au pus în instituțiile publice directori ce par a fi aduși din Cosmos!

PNL Mehedinți duce lipsă de cadre, de oameni competenți, cu pregătire profesională solidă. În lipsa unor specialiști, partidul a pus, în județ, în funcții de directori tot felul de piloși și de neica nimeni.

Conducerea PNL Mehedinți a schimbat șefii din instituțiile publice ale județului nu pe criterii de performanță și competență ci pe criterii strict politice la fel cum au procedat, anterior, și cei de la PSD. Astfel, peste noapte, au fost parașutați în funcțiile de directori în instituțiile statului oameni paraleli cu domeniul respectiv, din rețeaua clientelară a președintelui PNL Mehedinți, deputatul Virgil Popescu, actual ministru al Economiei, căruia, în ultima vreme, nu-i mai ajungi cu prăjina la nas. În județ, de-a lungul anilor, a existat o cutumă prin care orice partid când venea la putere își instala directorii pe funcții în prezența tuturor reprezentanților media de la ziare, radiouri, televiziuni, pentru a-i face cunoscuți opiniei publice și pentru a se făli cu CV-ul lor impresionant. Ori PNL Mehedinți n-a mai respectat această cutumă tocmai pentru că duce lipsă de specialiști și pentru că nu și-a găsit ,,omul potrivit la locul potrivit”. Liberalii au preferat să-i instaleze pe șest, ca să nu bată la ochi, să nu vadă lumea ce le poate capul, cine sunt, de unde vin.

Să luăm doar câteva exemple concrete. La Agenția Județeană pentru Protecția Mediului Mehedinți, unde există în jur de 30 de angajați, director pe vremea PSD era Dragoș Tarniță, un tânăr cu o pregătire profesională de excepție în domeniu. PNL l-a schimbat din funcție fulgerător când a ajuns la guvernare. Însă nu l-a înlocuit cu un profesionist din cadrul instituției, unde există 30 de salariați, foarte mulți dintre ei bine pregătiți. N-a procedat așa. PNL a numit aici director pe un cetățean din exterior, pe nume Viorel Vișan, fost director la o filială a BRD, prieten bun cu Virgil Popescu. Deci om străin de problemele de mediu, om străin de instituție. Până va învăța ABC- ul de la această instituție publică, mersul lucrurilor, se va trezi și el dat afară de alții. Alt exemplu relevant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Apele Române Mehedinți, SGA, sunt și aici câțiva zeci de angajați, cu vechime, cu pregătire, cu experiență. Director PSD la această instituție a fost Cristian Mură, un foarte bun profesionist în domeniu, un om cu vechime în instituție. De adjunctul său nu mai vorbim, e doxa de carte, o știe un județ întreg. Și este tot tânăr ca și Mură. Persoana în cauză este doctor inginer și se numește Adrian Drăghici.

Ei bine, și aici PNL a „ras” tot și a venit cu un director din exterior, o persoană „străină”. Este vorba de tânăra Cosmina Neamțu care anterior a îndeplinit o funcție de secretară sau ceva similar, la sediul județean al PNL Mehedinți. Specialiștii cu care PNL Mehedinți vrea să facă reformă în instituțiile statului din județ, sunt, de fapt, rețeaua clientelară a lui Virgil Popescu. Asta numesc și „ăștia” meritocrați.

Politica