vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numărul infectărilor cu COVID-19 a ajuns la 13

Sâmbătă au fost confirmate în România 4 noi cazuri de coronavirus, fiind vorba despre două fete de 15 și 16 ani din Timișoara și din Hunedoara și despre doi bărbați de 49 de ani și de 72 de ani din București și din Galați care s-au întors din Italia, potrivit hotnews.ro

Al 13-lea caz de coronavirus este un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia în 29 februarie. În 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19, a precizat Grupul de comunicare stsrategică.

În acest context, în 6 martie a fost transportat cu izoleta din locul în care se afla în autoizolare la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase, unde se află în prezent internat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, primul caz de infectare cu coronavirus în București a fost confirmat sâmbătă după-amiază, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în 27 februarie.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.
Conform primelor sale declarații, bărbatul – care ar fi venit dintr-o zonă neafectată – a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Tot sâmbătă, două adolescente de 15 și 16 ani din Timișoara și din Hunedoara au fost diagnosticate cu COVID 19, fiind internate la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

Vineri, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgență 112, cele mai multe fiind efectuate din Timișoara – 14. De asemenea, în cursul zilei de ieri au fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Cetățenii români din străinătate pot solicita informații la numărul de telefon +4021.320.20.20.

La nivel național se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.927 de persoane fiind dispusă măsura autoizolării la domiciliu.

Politica