vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Hrana pacienţilor de la SCJU Craiova, la control

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Craiova susţine că a dispus verificarea contractului cu firma de catering pe care unitatea medicală îl are, după ce mai mulţi pacienţi s-au plâns de calitatea hranei primite.

Oamenii s-au plâns că mâncarea este rece, ori că nu are gust, iar managerul SCJU Craiova, Teodor Sas, spune că se fac verificări.

„Am sesizat directoarea de îngrijiri să facă niște comisii de recepție, să verifice absolut tot ce este scris în acel contract cu acel furnizor de hrană, astfel încât lucrurile să fie respectate. Este problema celor care recepționează hrana pe secții, trebuie să respecte întocmai contractul aflat în derulare. Am dispus să se facă verificări asupra temperaturii, asupra calității alimentelor”, a afirmat Sas.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din ianuarie, spitalul are contract cu o firmă de catering pentru asigurarea hranei. Firma a şi fost amendată pentru că nu îşi autorizase la timp un punct de lucru.

Anterior, timp de mai mulţi ani, SCJU Craiova a avut contract cu o firmă care pregătea masa pacienţilor şi medicilor în bucătăria amenajată în incinta spitalului. Cum investiţiile din bucătărie au fost făcute de firma respectivă, odată colaborarea încheiată accesul în incintă a fost interzis unei alte societăţi.

Probleme şi cu aparatura

Unitatea medicală are probleme şi cu aparatura. Doar două din cele patru computere tomografe funcţionează. RMN-ul, nici atât.

„În momentul de față sunt funcționale două CT-uri din patru, iar RMN-ul nu este funcțional. Cele două computere tomografe nefuncționale nu au autorizație CNK. La unul a fost depusă decumentația la CNK în urmă cu o săptămână, iar la celălalt a fost depusă acum. Din cele care funcționează, unul a avut o problemă la o piesă aflată în garanție. Pentru RMN trebuie achiziționate niște piese pentu care nu există contract de service”, a afirmat managerul SCJU Craiova, Teodor Sas.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a cerut, din nou, Ministerului Sănătăţii să aloce fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din spital.

Ştiti că sunteți proprietarii celui mare spital din această țară?! Că aveți un spital cu peste 1500 de paturi, cu 3500 de salariați?! Este foarte greu și pentru manager, care mai are și alte activități, să conducă un asemenea mastodont. Să sperăm că se vor găsi soluții. Ne-am tot lovit și chiar și la începutul acestui an de adrese care vin de la Ministerul Sănătății prin care ne ceartă că nu am făcut mai știu eu ce. Este al vostru, al Ministerului Sănătății! Când ai pixul în mână și decizi să cumperi pentru toată țara angiografe, de exemplu, mai cumpără unul și la Craiova că noi, Consiliul Județean am tot făcut eforturi”, a spus Prioteasa.

Politica