Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au aplicat amenzi de zeci de mii de lei unor fast food-uri

Date:

Inspectorii sanitar-veterinari au amendat mai multe unități de tip fast food. Una dintre unități a fost amendat că 10.000 de lei pentru că o serie de spații erau neigienizate.

„Suprafețele interioare ale incintei sunt neigienizate (plafon înnegrit de fum, pereți și paviment cu urme de grăsime); fereastra care se deschide spre mediul exterior nu este prevăzută cu plasă de protecție împotriva dăunătorilor; aparatura frigorifică este neigienizată; una din chiuvete nu prezintă facilități igienice de spălare și uscare a mâinilor personalului“, a precizat Sorin Ștefănescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, potrivit igj.ro.

Substanțele de curățenie care erau depozitate în spațiul de prelucrare a produselor, dar și alte nereguli au fost descoperite de inspectori la un alt fast-food. Și în acest caz, amenda a fost de 10.000 de lei.

„Recipienții cu carne de porc tranșată sunt depozitați direct pe pavimentul neigienizat; personalul nu deține echipament de lucru complet (absență protecție păr, mănuși de unică folosință); nu s-a facut dovada existenței fișelor de aptitudine ale personalului lucrător; echipamentul și substanțele de curățenie sunt depozitate în spațiul de prelucrare a produselor; nu sunt afișate informații utile consumatorilor (alergeni, ingrediente); lipsa dezinfectanților pentru mâinile personalului lucrător; nu se face dovada efectuării operațiunilor DDD“, a mai precizat directorul DSVSA Gorj, potrivit sursei citate.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Anchetă la Penitenciarul Craiova, după un interviu dat de Dincă

Polițiștii doljeni au deschis un dosar penal și fac...

Craiova. Reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Craiova și procurorii...

Bucătărie nouă la „Filantropia”

Blocul alimentar al Spitalului "Filantropia" din Craiova a fost...

DGASPC Mehedinți și-a făcut cabinet stomatologic. Și copiii și adulții vor fi tratați

Beneficiarii sistemului de protecție socială din cadrul Direcției Generale...