vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au aplicat amenzi de zeci de mii de lei unor fast food-uri

Inspectorii sanitar-veterinari au amendat mai multe unități de tip fast food. Una dintre unități a fost amendat că 10.000 de lei pentru că o serie de spații erau neigienizate.

„Suprafețele interioare ale incintei sunt neigienizate (plafon înnegrit de fum, pereți și paviment cu urme de grăsime); fereastra care se deschide spre mediul exterior nu este prevăzută cu plasă de protecție împotriva dăunătorilor; aparatura frigorifică este neigienizată; una din chiuvete nu prezintă facilități igienice de spălare și uscare a mâinilor personalului“, a precizat Sorin Ștefănescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj, potrivit igj.ro.

Substanțele de curățenie care erau depozitate în spațiul de prelucrare a produselor, dar și alte nereguli au fost descoperite de inspectori la un alt fast-food. Și în acest caz, amenda a fost de 10.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Recipienții cu carne de porc tranșată sunt depozitați direct pe pavimentul neigienizat; personalul nu deține echipament de lucru complet (absență protecție păr, mănuși de unică folosință); nu s-a facut dovada existenței fișelor de aptitudine ale personalului lucrător; echipamentul și substanțele de curățenie sunt depozitate în spațiul de prelucrare a produselor; nu sunt afișate informații utile consumatorilor (alergeni, ingrediente); lipsa dezinfectanților pentru mâinile personalului lucrător; nu se face dovada efectuării operațiunilor DDD“, a mai precizat directorul DSVSA Gorj, potrivit sursei citate.

Politica