sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirusul apare rar și într-o formă mai ușoară la copii

După evaluarea situației la nivel internațional au apărut date care dovedesc faptul că transmiterea coronavirusului la copii este limitată și are un impact scăzut asupra lor, scrie The Guardian.

Potrivit ministrului australian al sănătății, Greg Hunt, „transmiterea este limitată la copii, ceea ce e foarte important pentru familii și părinți, și impactul este unul scăzut în cazul acestora, arată datele la nivel global”.

Brendan Murphy, ofițerul-șef de sănătate australian, a explicat că informațiile la nivel internațional demonstrează că „atunci când copiii sunt infectați, forma este incredibil de ușoară, atât de ușoară că aproape nu au simptome”.
De asemenea, Murphy a declarat că noul virus îi atacă mai slab pe copii, decât o face gripa, unde cei mici sunt mult mai afectați decât celelalte categorii de vârstă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Robert Booy, profesor la Centrul Național pentru Cercetarea și Supravegherea Imunizărilor a afirmat că, la nivel global, copiii par să aibă doar simptome ușoare: „Acei copii care totuși au contractat virusul au avut doar simptome ușoare, precum febra și probleme la partea superioară a sistemului respirator”.

Conform ABC, Robert Booy susține că „la adulți, organismul răspunde violent pentru că, probabil, a mai avut infecții cu (alte) coronavirusuri și acest lucru face ca sistemul imunitar să reacționeze nepotrivit și excesiv”.

Virusuri apărute în trecut, precum SARS și MERS, similare COVID-19, au fost, de asemenea, regăsite mult mai rar în cazul copiilor, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA.

Politica