joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS anunță existența unui medicament care ar putea trata simptomele coronavirusului

Medicamentul este creat de Gilead Sciences, o companie a căror acțiuni au crescut luni, după răspândirea COVID-19 în Italia, Coreea de Sud și Iran.

Bruce Aylward, director general adjunct al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că: „Există un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este remdesivir”.

Studiile clinice pentru „remdesivir” asupra oamenilor sunt în desfășurare, potrivit reprezentanților OMS, iar rezultatele ar putea fi disponibile peste câteva săptămâni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Remdesivir” este un tratament experimental, care în trecut a fost folosit pentru a trata Ebola, Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și Sindromul Acut Respirator Sever (SARS), ultimele două fiind cauzate de virusuri asemănătoare cu coronavirusul apărut în Wuhan.

Gilead Sciences, companie americană de biotehnologie, a confirmat că există deja o colaborare cu instituțiile medicale din China. Colaborarea constă în două studii clinice cu pacienți infectați cu COVID-19, dar și în posibilitatea ca medicamentul „remdesivir” să combată simptomele coronavirusului.

Purtătorul de cuvânt al Gilead Sciences a afirmat că rezultatele celor două studii sunt așteptate în aprilie.

Politica