joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Parcurile din Craiova, închise

UPDATE/ ISU DOLJ: Pâna în acest moment, în urma codului portocaliu de vânt valabil intre orele 11.00- 18.00, la nivelul județului Dolj s-a acționat în municipiul Craiova astfel:

  • pe strada Dr. St. Berceanu, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unui bloc, interveine Detasamentul 1 de Pompieri Craiova cu o auotospecială,
  • strada H. Coanda, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unui bloc, interveine Detasamentul 2 de Pompieri Craiova cu o auotospecială.
  • strada Dr. V. Gonoiu, pentru îndepărtarea unor elemente din acoperișul unui bloc, interveine Detasamentul 1 de Pompieri Craiova cu o auotospecială.
  • pe strada Rovinari pentru îndepărtarea unui acopris cazut peste două autoturisme, fără victime, intervine Detasamentul 2 de Pompieri Craiova cu o auotospecială,
  • în localitatea Ișalnița pentru stigerea unui incendiu de vegetație uscată, intervine Secția de Pompieri Craiova
  • în localitatea Dăbuleni pentru îndepărtarea a 3 stâlpi de telecomunicații cazuți pe strada intervine SVSU Dăbuleni
  • în localiatea Răcarii de Sus, în curtea Biserici un copac căzut peste firele de curent, a intervine CEZ și SVSU Filiași
  • în localiatea Ostroveni, pentru îndepărtarea unui stâlp cazut pe strada, intervine SVSU Ostroveni,
  • Craiova, cartier Brazda lui Novac, acoperiș desprins de pe bloc, intervine Detasamentul 1 de Pompieri Craiova,
  • Craiova, cartier 1Mai, zona Ciupercă, bucați de tablă desprinse de pe acoperiș intervine Detasamentul 1 de Pompieri Craiova.

–––––––

Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova este aşteptat în Valea Roşie pentru a ridica un acoperiş căzut pe 2 maşini, în zona blocului S10. Şi în zona liceului Henri Coandă, o tablă s-a desprins de pe blocul M16 şi stă să cadă. Aici intervine Detaşamentul 1 de Pompieri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Răcarii de Sus au pom a căzut peste firele de curent din curtea bisericii. Aici au intervenit echipaje de la Distribuţie Oltenia şi SVSU Filiaşi. În Ostroveni, un stâlp a căzut în mijlocul străzii pe str. Principală. A intervenit SVSU Ostroveni.

–––––––

Meteorologii au pus Doljul sub Cod Portocaliu. Vântul va avea intensificări susținute cu viteze de 80…95 km/h.

Craiova se află sub avertizare meteo cod galben de vânt puternic, iar autorităţile au luat decizia de a închide parcurile din oraş. Vântul începe să facă probleme în Craiova.

La această oră, pompierii intervin la blocul I28 de pe strada Dr.St. Berceanu pentru a degaja tabla de acoperiş care poate pune în pericol oamenii care trec prin zonă.

Pentru a evita accidentele, Primăria a luat decizia să închidă parcurile din oraş.

„Având în vedere atenționarea meteo de tip Cod Galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie, valabilă în perioada 23.02.2020, ora 18:00 – 24.02.2020, ora 18:00, prin care anunță intensificări ale vântului ce vor depăși la rafală 55 – 70 km/h, Primăria Municipiului Craiova a luat măsura închiderii parcurilor ”Nicolae Romanescu”, Parcul Tineretului, Hanul Doctorului și Grădinii Botanice “Alexandru Buia”.

Astfel, vizitatorii nu vor avea acces în aceste parcuri, ca urmare a rafalelor de vânt puternic ce pot rupe copacii și a pericolului la care se pot expune”, anunţă reprezentanţii Primăriei Craiova.

Politica