vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Emisiile de carbon ale Complexului Energetic Oltenia vor fi reduse cu 45%

La nivelul UE, Comisia Europeană speră ca prin Green Deal să reducă cu 55% emisiile de carbon, până în 2030. Virgil Popescu, ministrul interimar al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, susține că România va atinge acest obiectiv până în 2050.
Ministrul Economiei a  declarat că așteaptă aprobarea Comisiei Europene în ceea ce privește ajutorul de salvare acordat Complexului Energetic Oltenia, astfel, până la sfârșitul anului 2026, CE Oltenia va avea cu 45% mai puține emisii de carbon.
„Vom scoate din producție până în 2026 în jur de 1.350 de megawați de energie electrică produsă pe bază de cărbune și vom înlocui cu 1.450 de megawați producție de energie electrică bazată pe gaze naturale, plus un parc solar de 300 de megawați în diverse locații. Putem spune că la sfârșitul lui 2026, se vor reduce cu aproximativ 45% emisiile de CO2 la Complexul Energetic Olenia” a detaliat Popescu.
De asemenea, Virgil Popescu susține că avem nevoie de gaze, în special cele din Marea Neagră, pentru a ne atinge scopul.

Politica