Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Mehedinți: Prefectul a premiat un pompier de genul feminin

Publicat

pe

Prefectul de Mehedinți Cristinel Pavel i-a oferit o diplomă și un buchet de flori unei salariate de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți, plt. maj. Daniela Sîrbu, pentru o faptă de curaj și simț civic făcută în afara orelor de serviciu.

,,Am ținut să vă felicit personal pentru curajul de care ați dat dovadă, ne-a impresionat pe toți faptul că nu ați stat deloc pe gânduri, ați sărit imediat în ajutorul vecinilor, evitând în felul acesta un posibil incendiu. Oameni ca dumneavoastră și ca alți colegi care au acționat la fel în situații limită merită toată admirația și respectul nostru!”, a declarat prefectul Cristinel Pavel.

Plt. maj. Daniela Sîrbu, aflată în timpul liber, a intervenit zilele trecute atunci când a observat că a izbucnit un incendiu la casa vecinilor, mai exact la coşul de evacuare a fumului. Incendiul se manifesta violent cu flăcări, de circa doi metri, şi degajare mare de fum.
În timp ce alerta vecinii, fără a sta pe gânduri, Daniela Sîrbu a urcat pe acoperiş, reuşind să ,,tempereze” incendiul, alimentându-l cu oţet. Prin acțiunea sa a reușit să stingă incendiul şi să împiedice extinderea acestuia la întregul acoperiş, dar şi la casele învecinate, poziţionate foarte aproape.

Plt. maj. Daniela Sîrbu îşi desfăşoară activitatea pe un post administrativ la sediul ISU Mehedinţi.

Continue Reading