miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şcolile din Dăbuleni şi Daneţi, cu porţile deschise

Se fac cursuri astăzi în şcolile doljene din Dăbuleni şi Daneţi, de unde mai mulţi elevi au acuzat miercuri stări de rău şi au fost transportaţi la spitale din Craiova. Deocamdată nu s-a stabilit ce au păţit copiii, dar poliţiştii au deschis dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Reamintim că 16 elevi de clasa a III-a de la şcoala din Daneţi au ajuns, miercuri dimineaţă, a spital cu simptome de intoxicaţie. Doar trei dintre ei au rămas internaţi peste noapte, însă astăzi ar urma să ajungă la casele lor. Copiii afectaţi au scutire pentru astăzi şi nu vor merge la cursuri. Ceilalţi elevi ai şcolii sunt la ore.

„Trei dintre ei urmează să fie externaţi din spital. Au fost opriţi în spital, dar nu ştiu să vă spun de ce, pentru că, practic, nu li s-a găsit nimic, dar ceilalţi au recomandarea ca astăzi să nu vină la cursuri. Au scutire pentru ora de astăzi. În rest, tot procesul instructiv-educativ se desfăşoară în condiţii normale”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, Adina Ursu, directorul şcolii profesionale din Daneţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi la Liceul Teoretic Dăbuleni se fac astăzi cursuri. 9 elevi de clasa IV-a ai acestei instituţii de învăţământ şi o liceană au fost transportaţi la spital, miercuri, tot cu simptome de intoxicaţie.

„Se fac ore. De ce să nu se facă. S-au făcut măsurători nu sunt probleme”, a spus Luminiţa Diaconu, directorul liceului din Dăbuleni.

A existat suspiciunea că elevii s-ar fi intoxicat de la produse de curăţenie şi dezinfecţie folosite în şcoli, însă deocamdată nimeni nu poate confirma acest lucru. ISU Dolj a făcut măsurători la faţa locului şi nu a detectat substanţe periculoase. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au recoltat probe de la faţa locului pe care urmează să le analizeze.

Între timp, IPJ Dolj a deschis două dosare penale pentru vătămare corporală din culpă. Deocamdată nu este vizată nici o persoană.

Politica