vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Cinci containere pentru persoanele suspectate de infecție cu coronavirus, disponibile în județ

Cinci containere sunt disponibile în Mehedinți în cazul în care în județ vor exista persoane care vin din zonele afectate de virusul agresiv. Acolo vor putea fi cazați cei care trebuie să stea în carantină, potrivit tvr.ro

Măsura a fost luată la solicitarea Ministerului Sănătăţii, care a recomandat autorităţilor să găsească soluții pentru personele care sunt suspectate că ar fi infectate cu noul virus chinezesc.

Cele cinci module sunt plasate la marginea oraşului Drobeta-Turnu Severin și pot adăposti 10 persoane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inițial, modulele au fost cumpărate pentru persoanele care rămân fără locuințe. Însă acum vor fi folosite pentru cei care sunt suspectați de coronavirus și nu au domiciliul în Mehedinți.

După cele 14 zile de carantină, în cazul în care apar simptome, pacienții vor fi izolați şi duși la spital sub strictă supraveghere medicală.

Polițiștii de frontieră monitorizează persoanele care intră în țară prin cele trei puncte de trecere din Mehedinți. Aceștia anunță imediat autorităţile sanitare dacă descoperă persoane venite din zonele afectate de coronavirus sau dacă prezintă suspiciuni de boală.

Autoritățile sanitare au declarat că, până în acest moment, nu au fost persoane suspectate de infecție cu coronavirus în județ.

Politica