Trei turiști au rămas blocați în Obârşia Lotrului, la -17 grade

Trei turiști au rămas blocați în Obârşia Lotrului, la -17 grade

Trei turişti au rămas cu maşina înzăpezită la Obârşia Lotrului. A fost nevoie ca aceștia să fie ajutați de jandarmii montani pentru scoaterea autoturismul din nămeţi. Evenimentul a avut loc la începutul weekendului, atunci când turiștii s-au văzut blocați în nămeți, la -17 grade.

„Turiștii plecaseră de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba Iulia. Astfel, în jurul orelor 23.00, jandarmii au fost solicitați să intervină în sprijinul lor, deoarece, datorită condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta. Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temperaturile negative de -17 grade și stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenția jandarmilor să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineața”, se arată într-un comunicat al IPJ Vâlcea.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat a doua zi. Intervenția jandarmilor montani a fost sprijinită de un echipaj de poliție din cadrul Postului de poliție Voineasa.