Conecteaza-te cu noi

Dolj

Dosarul „Caracal”. DIICOT cere Tribunalului Olt să verifice cum a ajuns rechizitoriul în presă

Publicat

pe

DIICOT cere Tribunalului Olt să facă verificări pentru a vedea cum a ajuns rechizitoriul din dosarul „Caracal” în presă. Aceasta, după ce DIICOT a făcut verificări în ograda proprie şi a constatat că nu de aici s-a aflat.

„Procurorul șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a dispus măsuri de verificare cu privire la modul în care actul de sesizare a instanței în dosarul “Caracal” a fost comunicat în cadrul direcției și cu privire la posibilitatea ca acesta să fi fost transmis de către personalul instituției reprezentanților mass-media sau altor persoane.
În urma verificărilor efectuate nu au rezultat elemente care să conducă la concluzia că actul de sesizare a instanței ar fi fost comunicat de către personalul direcției.
În acest sens au fost efectuate demersuri către conducerea Tribunalului Olt, căruia i-a fost înaintat rechizitoriul la data de 15.01.2020 atât în format letric, cât și în format electronic, pentru a dispune verificări cu privire la modul în care a fost transmis actul de sesizare cu nerespectarea dispozițiilor Legii 544/2001 și a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Dosarul „Caracal” a fost înregistrat la Tribunalul Olt pe 15 ianuarie.
Caracaleanul Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Acesta este acuzat de 8 infracţiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni. În judecată este trimis şi vecinul lui Dincă, Ştefan Risipiţeanu, cel care a violat-o pe Luiza.

Între timp, avocatul familiei Alexandrei Măceşanu a depus, la Tribunalul Olt, o cerere de strămutare a dosarului. Cererea se va judeca pe 18 februarie la Curtea de Apel Craiova.

Continue Reading