marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stadioane noi în Oltenia, la echipe de „județ”

Compania Națională de Investiții continuă și în 2020 să construiacă stadioane, fie și ele de dimensiuni mai mici. Astfel, în Oltenia, două arene noi se vor ridica la Rovinari și Strehaia. Ambele orășele au, în prezent, echipe care activează în Liga 4 Gorj, respectiv Mehedinți.

Conform primarul din Rovinari, Robert Filip, localitatea gorjeană va avea un stadion omologat inclusiv pentru Liga 2, investiția, de 1,6 milioane de euro, urmând să fie realizată prin CNI.

„Suntem în lucru la stadion, la faza de proiect, dar l-am întors înapoi pe proiectant, pentru că stadionul nostru e amplasat pe lățime și mă puneau pe vechiul proiect să întorc baza sportivă, să poată face proiectul acela. Ori, terenul nostru arată foarte bine, e ca o masă de biliard. Cred că e una dintre cele mai bune suprafeţe de joc din Oltenia şi de aceea le-am întors tot proiectul ca să facă o altă infrastructură pentru stadion. Stadionul va rămâne unde e acum, dar se va construi de jur împrejur”, a declarat Robert Filip, la Radio Infinit. În prezent, echipa locală Jiul Rovinari se află pe locul 7 în Liga 4 Gorj. Aceasta a activat în urmă cu 3 ani în Liga 3. Anterior, EMC Rovinari a jucat ani buni în Divizia C, ca echipă-satelit a prim-divizonarei CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pentru Liga 2 sunt mai multe norme pe care trebuie să le îndeplinească. Am văzut cum arată proiectul, va arăta foarte bine şi cred că, în maxim trei săptămâni sau o lună, vor da drumul la licitaţii cei de la CNI. Suntem pe lista de sinteză cu proiectul de un milion şase sute de mii de euro. Ne-au oprit pe loc faptul că mai aveau nevoie de o bucată de teren pe care am cerut-o acum de la o fabrică, acolo în spatele stadionului unde aveam nevoie de o suprafaţă tampon. Dacă reuşim să facem stadionul, vom face şi o echipă de Liga 2”, a dezvăluit Filip.

Dacă proiectul de la Rovinari implică un stadion de 2.000 locuri, la Strehaia se va face unul aproape dublu! Tribuna I va fi identică oarecum cu cea de la Rovinari, doar că la Strehaia va se va construi și o peluză.

„Vom avea și gazon nou. Din câte știu, proiectul e de 1,2 milioane euro. Noi sperăm ca în 2021 să jucăm pe noul stadion și să promovăm în acea vară în Liga 3. Poate chiar mai devreme. Momentan suntem pe locul 2 în Liga 4 Mehedinți”, a declarat Daniel Danciu, președintele CS Strehaia.

Echipa sa a avut șansa promovării în 2017 și 2019, însă a clacat, de fiecare dată, la baraj, fiind învinsă, cu 4-2, respectiv 8-0, în retur, de Voința Săelele, actuala Turris Oltul Turnu Măgurele, iar, anul trecut, de Gilortul Târgu Cărbunești. Mehedițenii s-au impus cu 2-1 în tur, dar au pierdut returul cu 3-0.

Strehaia a avut echipă ultima dată în Divizia C în sezonul 1990-1991, când s-a clasat pe ultimul loc în seria a 8-a, cu 4 victorii, un egal și 25 de înfrângeri, golaveraj 13-94!

Conform recensământului din 2011, Rovinari avea o populație de 11.800 locuitori, iar Strehaia de doar 10.500.

Politica